miércoles, 5 de marzo de 2008

XXI CURSA DE L'ALBA 2008


La Cursa de l’Alba va néixer l’any 1987, ara fa 21 anys quan, un grup d’amics amants de la muntanya i enamorats de la bellesa i majestuositat de la Muntanya de Montserrat, van decidir organitzar una Cursa de Muntanya.
Les dues primeres edicions, es van celebrar des de “Monistrol”, però el projecte no va tenir futur. La tercera edició ja es va celebrar a “Collbató”, on any rera any a anat agafant mes i mes prestigi, convertint-se en una clàssica dins del calendari de les Curses de Muntanya a Catalunya.
El proper 11 de Maig tornarem a celebrar la XXI edició de la Cursa de l’Alba, com cada any el segon diumenge de Maig.
L’organització de la Cursa te la sort de comptar amb la col·laboració i ajut de molta gent del poble, aquest requisit es bàsic perquè es pugui dur a terme.

Al llarg d’aquestes XXI edicions, hem anat superant les lògiques dificultats que comporta organitzar una cursa de muntanya, vam patir les conseqüències del tràgic incendi de 1994 i les riades de l’any 2000, que ens va obligar a fer canvis en l’itinerari; amb tot el que això comporta a nivell d’organització. Si parlem dels corredors, hi hagut anys que s’han trobat amb neu, aigua, fred, boira, calor; però malgrat tot es una de les curses més dures i belles de Catalunya.

La cursa es acotada a un màxim de 400 corredors, des de fa uns anys ença hem de tancar l’ inscripció abans d’hora per no superar el límit L’organització entén que si l’ inscripció no tingues un límit a part de la dificultat que ja comporta la seva organització no seria bo per la degradació del Parc.

No hay comentarios: